Mustig höstgryta med sting

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

En värmade höstgryta med Trattkantareller, Högrev och sambal.

Ingredienser

  • ½ kg trattkantareller / rödgul trumpetsvamp
  • 1 kg Högrev
  • 2 lagerblad
  • 3 morötter
  • 1½gul lök
  • 2 buljongtärningar, Lamm / mörk oxbuljong
  • 3 potatisar
  • 1½ tsk Sambal Oelek
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk kalvfond
  • 3 "kvistar" färsk timjan
  • 1½ dl rödvin / madeira / portvin
  • 1 tsk mörk rom / bourbon
  • Maizena (eller annan redning)
  • Instruktioner

    1. Skär högreven i typ 2x2 cm grytbitar. Koka i 2,5 L saltat vatten m lagerblad och buljongtärningar i gryta. När köttet känns mjukt och mört (minst 1 timme), fortsätt med övriga ingredienser enligt nedan: Fräs Trattkantareller / Trumpetsvamp i smör och krydda med salt och peppar. Lägg över i grytan. Hacka lök, morötter och potatis och lägg i grytan. Häll på kalvfond, rött vin och rom / bourbon. Låt koka c:a 15 minuter. Lägg i 3 kvistar färsk timjan, flingsalt och färskmald svartpeppar. Koka ytterligare 15 minuter. Lägg i 1 tsk Sambal oelek och rör om. Red till önska konsistens med Maizena, potatismjöl, arrowroot eller liknande. Smaka ev av med mer salt och svartpeppar efter behag. Slå av värmen och låt stå under lock i 10 minuter.
    2. Servera med kokt potatis och saltgurka. En bake-up-baguette är gott till. Drick rödvin eller mjölk till grytan, beroende på ålder och veckodag!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben