Mustig höstgryta

Serverar: 4 portioner

Näringsberäkningar per portion: KJ: 2074 Kcal: 496 Protein: 32,5 g Fett: 15,7 g Kolhydrater: 54,4 g Fiber: 2,4 g

Ingredienser

  • 3 msk flytande margarin
  • 500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl brytbönor
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Idealmjöl eller Maizena
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    annaltrelleborg 9 december 2011

    supergott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben