Höstgryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod gryta!

Ingredienser

  • 500 g benfrit nötkött av bog eller högrev
  • 2 gula lökar
  • smör
  • 15 krossade enbär
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja, äkta kinesisk
  • 1 burk kantareller, 200 g
  • 1/2 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
    3. Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut. Lägg i köttet. Salta & peppra.
    4. Tillsätt grädde, soja och buljongtärning. Låt koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
    5. Låt svampen rinna av. Lägg dem i grytan. Låt grytan bli varm. Smaksätt med lingonsylt.
    6. Servera med kokt potatis och t ex rårörda lingon och kokta grönsaker.
    7. Går bra att djupfrysa.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (5)

    Lena 9 februari 2009

    Denna är så under bar. Det ända som skiljer våra grytor åt så är det svampen jag har champinjoner och du kantareller. Du kan ju kolla om du vill? Ha en bra dag // Lena

    baylando 13 september 2010

    En supersmaskig gryta som hela familjen tyckte om! En 5 från oss!

    missmaria 17 november 2010

    Väldigt god gryta!! Bytte också ut kantarellerna mot champinjon och lade i lite morötter. Kommer definitivt laga den igen! :)

    sedow75 16 september 2012

    God gryta, barnen älskade den :) måste dock minska ner saltmängden lite..

    Jannasmat 19 september 2012

    Gjorde den till tjejerna på tjejkväll idag... VÄLDIGT GOTT!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben