Ligmafabrikens blåa höstgryta

Vi är ett litet företag som har som regel att fixa lunch åt varandra, och min dag är måndagsbjudningen. Vid läge drar jag då fram min gamla blå stekgryta!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2 stora lökar
  • 6 små lökar
  • 3 äpplen ej helt mogna, tärnade
  • 3-4 hyfsat stora morötter slantade
  • 3-4 matskedar smör
  • 2 paprikor gul/röd grovskurna
  • ½ purjo
  • 10 stänglar färsk timjan , som plockas ner i grytan
  • 2-3 stänglar citronmeliss
  • 2-3 stänglar oregano
  • Salt efter begag, ( på slutet)
  • Svartpeppar
  • 1 liter oxfond
  • Vetemjöl 3-4 matskedar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i tärningar tilsammans med den stora löken och 1 slantad motot till det fått färg i 1,5 matsked smör.
    2. Slå över i stekgryta, (Gärna blå )!Pudra över mjölet o låt fräsa under rörning , tillsätt resten av smöret, sedan fonden.
    3. Hacka o skär örter, äpplen, purjo, paprika, morötter och häll i den puttrande grytan. Lägg i smålökarna hela,anvisning . Låt koka försiktigt i 1 timme, kolla att köttet är ok innan du stänger av.
    4. Eftersom jag är kass på sås brukar jag skvätta in lite vispgrädde, ca 1,5 dl på slutet och koka upp för fullt!
    5. Till detta kokt potatis! Fixas på jobbet innan servering!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    Pitchfork 12 september 2009

    Under tillverkning!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben