Anders marinerade fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 ½ tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt, peppar och timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 min i 200 grader eller till köttets innertemperatur är 72 grader.
    2. Blanda övriga ingredienser till en marinad.
    3. Låt köttet svalna och skär det i tunna sivor. Häll på marinaden och eventuellt färska örter. Låt stå över natten och serveras kallt nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 11 april 2010

    Jättegott!! Serverade en varm rotfruktsgratäng till och det blev väldigt uppskattat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben