Anderssons torskmedaljonger

Serverar: 4 portioner

Som fiskbullar fast godare.

Ingredienser

  • 400-600 g djupfryst torskfilè
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 påse saffran
  • Vitpeppar
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Tina fiskblocket så pass att det går att dela i mindre bitar.
    2. Koka upp vatten och salt. Låt fisken sjuda i vattnet ca 8 minuter. Smält matfettet rör ner mjölet, späd med grädde och buljongen. Låt puttra ett par minuter rör ner saffran, smaka av med salt och peppar.
    3. Rör ner ägg, ett i taget, låt stuvningen kallna.
    4. Skär den kokta fisken i små bitar och rör ner dem i stuvningen. Stek små klickar av smeten i stekpanna tills båda sidorna fått fin färg. Skulle smeten visa sig vara lös, rör ner ett par tsk potatismjöl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben