Elsas tangotårta

Serverar: 15 portioner

Denna tårta har serverats i över 80 år på Elsa Anderssons konditori i Norberg i Bergslagen. Tycker du att det är för långt att åka dit kan du baka den själv!

Ingredienser

  • 50 g mandelmassa
  • 2-3 äggvitor
  • 2 dl marsánkräm
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 450 g ananas i bitar
  • Garnering
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Vispgrädde
  • Ananasbitar
  • Röda cocktailbär
  • Ev någon marsipanros
  • Instruktioner

    1. Grovriv mandelmassan och blanda med äggvitorna till bredbar konsistens. Markera på bakplåtspapper 3 runda tårtbottnar, cirka 24 cm i diameter.
    2. Bred ut smeten i rundlarna på papperet och grädda bottnarna i 200 - 225° tills de är svagt gulbruna.
    3. Lossa dem från papperet när de kallnat och bred marsánkräm på den understa botten. Vispa grädden och lägg 1/4 av den ovanpå krämen.
    4. Låt ananasbitarna rinna av och blanda dem sedan med nästan all resterande grädde. Spar dock lite oblandad grädde till garneringen. Lägg på nästa botten och bred över ananasgrädde. Lägg över den tredje tårtbotten. Blanda florsocker och vatten och bred över hela ytan.
    5. Dekorera sist med ananasbitar, grädde och cocktailbär och ev en marsipanros.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (1)

    farmormor 14 augusti 2012

    Jag kan väl inte tänka mig att det räcker med 50 g mandelmassa till 3 bottnar. Det finns ett nästan likadant recept till här på MK som kommer från samma konditori i Norberg men där är det 500 g mandelmassa till 2 bottnar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben