Serverar: 23-25 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Detta recept fick jag för många år sedan av gammelfarmor Elsa. Jag har bakat dessa bullar många gånger under åren, de är väldigt saftiga och goda och barnens favorit.
Koka upp havregryn tillsammans med mjölken. Låt koka ett par minuter under omrörning. Tillsätt smör, sirap, mjölk och salt. Smula ned jästen i en degbunke och lös upp i lite av degvätskan. Häll på resten av degvätskan och tillsätt mjölet. Låt jäsa 40 minuter. Ta upp degen och arbeta den väl på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig så ta inte i för mycket mjöl. Forma till bullar och lägg ganska tätt på smord plåt eller på bakplåtspapper. Gräddas i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna under bakduk innan de bryts isär.
Goda men lite kompakta. Ska de verkligen bara jäsa en gång?
Jag brukar bara jäsa dem en gång. De kan bli kompakta om man tar för mycket mjöl så testa att ta lite mindre mjöl när du rullar dem. Ju kladdigare desto bättre.
Okey, jag testar igen. Barnen gillade dem. :)
Dom blev super goda! Tack! :)
Jättegoda!
mina bullar blev inte så där stora som dina och de blev ca 15-17 bullar. jag lät dem jäsa i 40 min. och rätt så enkelt att göra. dem var goda
Jag gör alltid dubbel sats men gör samma antal bullar, tyckte att de blev så pluttiga annars.