1,4 kg vetemjöl c:a 14 dl eller så märker man när degen blir bra
Instruktioner
Blanda vatten med havregryn och smör och salt i en kastrull koka upp.
Häll sen därefter på med mjölken och värm till 37 grader. Blanda ut jästen med lite vätska och häll sen ner gröt blandningen i jästen, häll i sirap och tillsätt sist mjölet.
Ta lite i taget.
Sen när degen är smidig gör bullar av dom platta till dom lite låt dom jäsa under duk i 30 minuter.
exakt ett sånt här recept jag har letat efter, ska testa det! :)
mojja12330 mars 2010
Mycket goda bullar. Jag penslade med ägg och la solroskärnor på.
soccermum10 november 2010
Fint recept som jag bakar tekakor av. Jag har i 1 ägg också och lite mer mjöl: ca 2 liter :)
ABIG19 november 2010
använde mycket mer mjör.Stämmer ca 14 dl ?
missQ6 december 2010
Det var ett jättegott bröd. Jag toppade med lite flingsalt och pumpakärnor. Som nedanstående kommentator behövde jag mer mjöl än 14 dl.
sandkorn12 december 2010
jätte gott bröd,saftigt och gott.
men det gick mycket mer vetemjöl än 14 dl(ca 5-7 dl till)
Padre318 februari 2011
!,4 kg vetemjöl är drygt 23 dl för oss som väger istället för att mäta, så jag är inte förvånad. Fast jag använde inte riktigt så mycket.
Mycket goda gullar i alla fall!
fridaooo5 december 2011
Jag hade i mer salt, 3 tsk istället. Det var nog bra för jag hade också mer mjöl i. Väldigt goda grötbullar, de kommer jag snart göra igen!
exakt ett sånt här recept jag har letat efter, ska testa det! :)
Mycket goda bullar. Jag penslade med ägg och la solroskärnor på.
Fint recept som jag bakar tekakor av. Jag har i 1 ägg också och lite mer mjöl: ca 2 liter :)
använde mycket mer mjör.Stämmer ca 14 dl ?
Det var ett jättegott bröd. Jag toppade med lite flingsalt och pumpakärnor. Som nedanstående kommentator behövde jag mer mjöl än 14 dl.
jätte gott bröd,saftigt och gott. men det gick mycket mer vetemjöl än 14 dl(ca 5-7 dl till)
!,4 kg vetemjöl är drygt 23 dl för oss som väger istället för att mäta, så jag är inte förvånad. Fast jag använde inte riktigt så mycket. Mycket goda gullar i alla fall!
Jag hade i mer salt, 3 tsk istället. Det var nog bra för jag hade också mer mjöl i. Väldigt goda grötbullar, de kommer jag snart göra igen!