Grötbullar

Serverar: 25 portioner

Mycket enkla och goda frukostbullar.

Ingredienser

  • 4 dl kall eller ljummen gröt
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 50 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till ca 37 grader. Häll gröt och vatten i en bunke. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Blanda i salt och det mesta av vetemjölet.
    2. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i ca 45 min.
    3. Sätt ugnen på 225-250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den. Forma till 25 bullar.
    4. Jäs bullarna övertäckta på plåt i ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, tills bullarna fått fin färg.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    4
    1 h
    24-30
    3
    5
    1 h 30 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben