Snabba enkla bröd som man kan variera mjölsorterna i.
Ingredienser
100 gram jäst ( färsk)
5 dl mjölk eller kallt vatten
50 g margarin
Lite salt
Ca ½ dl sirap eller honung
3 dl havregryn
5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
Ca 1 liter blandade mjölsorter
Hej! Ska testa dessa bullar, men hur länge ska de jäsa på plåten? MVH Madelen
Jag har gjort dessa bullar många gånger men aldrig jäst dem varken i bunke eller på plåte. När alla bullar är färdig rullade så sätter jag in den första plåten och så vidare. Annas så gör jag lika dant som receptet säger. Mvh Lotta
Hmmm... Det verkar stå fel på mjölmängden. 1,5kg (eller ca 25 dl) har jag hittat i det här motsvarande receptet http://www.matklubben.se/recept/groetbullar_25380.html. Det behövs inte lika mycket med vetemjöl SPECIAL, men troligen/rimligen mer än 5 dl...? /Jonas