Grötbullar

Serverar: 24-30 portioner

Tid: 1 timme

Snabba enkla bröd som man kan variera mjölsorterna i.

Ingredienser

  • 100 gram jäst ( färsk)
  • 5 dl mjölk eller kallt vatten
  • 50 g margarin
  • Lite salt
  • Ca ½ dl sirap eller honung
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • Ca 5 dl vetemjöl special
  • Ca 1 liter blandade mjölsorter
  • Instruktioner

    1. Koka margarin, havregryn och vatten till en gröt.
    2. Smula jästen i en bunke (helst hushållsassistent då degen skall röras i 5 min) Häll på kallt vatten eller kall mjölk, rör tills jästen löst sig, häll i salt och sirap och den kokheta gröten, starta maskinen och häll i mjöl till lagom utbaknings konsistens.
    3. Blanda i ca 5 min. Baka sedan ut direkt till bullar, man behöver inte rulla dem fina, utan rulla bara ut ett par längder lite "slarvigt", dela i ca 25-30 bitar eller önskad storlek.
    4. Låt jäsa på plåt i ca 30 min.
    5. Grädda i 10 min, mitt i ugnen i 250 grader

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    5
    1 h 30 min
    20
    3

    Kommentarer (3)

    Misspingvin 16 oktober 2008

    Hej! Ska testa dessa bullar, men hur länge ska de jäsa på plåten? MVH Madelen

    venusx 17 november 2008

    Jag har gjort dessa bullar många gånger men aldrig jäst dem varken i bunke eller på plåte. När alla bullar är färdig rullade så sätter jag in den första plåten och så vidare. Annas så gör jag lika dant som receptet säger. Mvh Lotta

    jola16 8 februari 2009

    Hmmm... Det verkar stå fel på mjölmängden. 1,5kg (eller ca 25 dl) har jag hittat i det här motsvarande receptet http://www.matklubben.se/recept/groetbullar_25380.html. Det behövs inte lika mycket med vetemjöl SPECIAL, men troligen/rimligen mer än 5 dl...? /Jonas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben