Grötbullar

Frukostbullar som man kan blanda i vad man tycker om och som går utmärkt att frysa. Variation: Blanda i olika fröer i degen och/eller byt ut en del av mjölet mot ett grövre.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 3 dl havregryn
  • 100 g smör eller margarin (smält)
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl sirap
  • 1½ kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka vatten och havregryn i 3 minuter och lägg i margarinet så att det smälter.
    2. Blanda sedan ihop gröten, mjölken, saltet och jästen. Tillsätt sirap och vetemjöl och kör det en stund i matberedaren.
    3. Kavla ut degen 2 cm tjock och ta ut bullarna med mått 9-10 cm i diameter.
    4. Jäs bullarna väl på plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i 225ºC i 7-8 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    4
    1 h
    24-30
    3
    5
    1 h 30 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben