Frukostbullar som man kan blanda i vad man tycker om och som går utmärkt att frysa.
Variation: Blanda i olika fröer i degen och/eller byt ut en del av mjölet mot ett grövre.
Ingredienser
5 dl vatten
3 dl havregryn
100 g smör eller margarin (smält)
5 dl mjölk
100 g jäst
1 tsk salt
1½ dl sirap
1½ kg vetemjöl
Instruktioner
- Koka vatten och havregryn i 3 minuter och lägg i margarinet så att det smälter.
- Blanda sedan ihop gröten, mjölken, saltet och jästen. Tillsätt sirap och vetemjöl och kör det en stund i matberedaren.
- Kavla ut degen 2 cm tjock och ta ut bullarna med mått 9-10 cm i diameter.
- Jäs bullarna väl på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 225ºC i 7-8 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)