Grötbullar

Serverar: 25 portioner

Goda brödbullar

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1.5 dl havregryn (går även bra med fiberhavregryn)
  • 50 g margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • Sirap
  • ca 750 g vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka vatten och gryn till en gröt och låt den bli kall. Smält margarin,häll i mjölken och värm till fingervarmt. Blanda ut jästen i lite av mjölkblandningen och blanda i övriga ingr. Bakas ut till bullar meddetsamma och jäs på plåten till dubbel storlek. 175-200 gr 10-12 min.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    35-40
    8
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7
    4
    1 h
    24-30
    3
    5
    1 h 30 min
    20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben