Elsas råglimpa

Serverar: 4 portioner

Tog receptet från forumet, har ett liknande i nån låda nånstans.....

Ingredienser

  • 0,5 liter vatten
  • 1 kg rågsikt (varierar , så se till att ha lite marginal)
  • 50 g jäst
  • 0,5 msk anis
  • 0,5 msk fänkål
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 paket farinsocker (cirka 250 g) (se nedan)
  • 2 ägg
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Jag forts . att läsa vad Elsa hade skrivit , ska visst ta bort en dl farinsocker och ersätta med 1 dl sirap , helst mörk sirap .
    2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i det. Stöt anis och fänkål i en mortel och blanda i tillsammans med salt, farinsocker och ägg. Tillsätt mjöl (inte allt på en gång) och arbeta degen smidig, den får gärna vara lite kladdig när den ska jäsa första svängen. Mjölmängden kan variera rätt mycket, så bli inte förvånad om det skiljer en del...
    3. Jäs i bunke 1.5 timmar.
    4. Dela degen i 4 delar och kavla ut delarna i lämpligt stora bitar för att rullas ihop och läggas i smörade formar alternativt på plåt.
    5. Jäs 1.5 timmar.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben