En underbar rätt på t ex julbordet, istället för omelett eller som bufférätt. Går jättebra att frysa också.
Ingredienser
50 g margarin eller smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)
3 äggulor
3 äggvitor
½ tsk bakpulver
Svamp till svampstuvning
Instruktioner
- Smält smöret och rör i mjölet. Vispa i mjölk och grädde och låt det småkoka under omrörning i 3 min. Smaksätt med lite salt. Tag kastrullen från spisen och rör i öggulorna och bakpulvret. Låt smeten svalna.
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 - 225 grader i ca 20 min längst ned i ugnen.
- Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Bred på en god svampstuvning, förslagsvis på kantareller, och rulla ihop som en rulltårta. Obs! Endast undervärme halva gräddningstiden, annars gräddas inte det i bottnen ordentligt och kakan vill inte släppa i långpannan.
Liknande recept
Kommentarer (0)