Faster Elsas svamprulle

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 1 timme

En underbar rätt på t ex julbordet, istället för omelett eller som bufférätt. Går jättebra att frysa också.

Ingredienser

  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • ½ tsk bakpulver
  • Svamp till svampstuvning
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och rör i mjölet. Vispa i mjölk och grädde och låt det småkoka under omrörning i 3 min. Smaksätt med lite salt. Tag kastrullen från spisen och rör i öggulorna och bakpulvret. Låt smeten svalna.
    2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 - 225 grader i ca 20 min längst ned i ugnen.
    3. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Bred på en god svampstuvning, förslagsvis på kantareller, och rulla ihop som en rulltårta. Obs! Endast undervärme halva gräddningstiden, annars gräddas inte det i bottnen ordentligt och kakan vill inte släppa i långpannan.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben