Svamprullad Provençale

Småplock till drinken eller lite matigt med en god sallad.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 msk flytande margarin, t.ex. Milda
  • 4 msk Maizena Majsstärkelse
  • 2½ dl mjölk
  • 3 ägg – uppdelade i gula och vita
  • 50 g riven ost
  • Salt och
  • Peppar färskmalen
  • Fyllning
  • 1 finhackad lök
  • Lite matfett till stekning
  • 250 g champinjoner, sköljda och grovhackade
  • 2 tomater, tärnade
  • 4 msk Milda mat 4%, 7% eller 15%
  • 3 msk hackad persilja
  • 50 g riven ost
  • Salt
  • Peppar färskmalen
  • Instruktioner

    1. Deg: Gör en redning av flytande margarin och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp under noggrann omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Tillsätt äggulor och ost under vispning. Smaka av med salt och peppar. Låt degen svalna till rumstemperatur. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner dem i degen. Bred ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper till en fyrkant på ca 30 x 35 cm. Grädda i en förvärmd ugn vid 165° i ca 20 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Vänd ner den gräddade degen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt av det gamla.
    2. Fyllning: Rosta svampen i en het stekpanna med lite matfett, tillsätt lök och tomat och låt det fräsa i ett par minuter. Tillsätt Milda mat och låt allt koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med ost, persilja, salt och peppar. Bred ut fyllningen på rulladbottnen och rulla ihop den med skarven nedåt. Skär rulladen i skivor och servera omgående tillsammans med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben