Min fasters goda Italiengryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En mättande gryta med köttfärs och rotsaker.

Ingredienser

  • 3 hg nötfärs
  • 5 medelstora lökar
  • 6 medelstora potatisar ev fler
  • 1 hg rotselleri, ej nödvändig
  • 2 morötter
  • 400 g tomatjucie
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Köttfärs och den skurna löken, brynes utan att löken tar färg. Salta och peppra och lägg sedan över i en gryta.
    2. Potatisen och morötter skivas. Sellerin hackas till jämnstora bitar. Lägg sedan ner rotsakerna i grytan. Häll över juicen och låt gytan småkoka tills potatisen och morötterna är mjuka.
    3. Grytan kan med fördel tillagas någon dag i förväg för att värmas på till middagen. Ett gott bröd och ett glas vin eller ett glas öl passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben