Elsas russinkakor

Serverar: 70 portioner

Jag tycker om kakor med russin i. Har inte provat receptet än, men det verkar enkelt och mycket gott!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl russin
  • 1/2-1 tsk bikarbonat
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Skär eller klipp russinen i små bitar. Rör ner russin och bikarbonat (löst i lite vatten). Blanda sist i gryn och mjöl.
    2. Forma till bollar som är ungefär så stora som en en-krona. Lägg på en plåt. Doppa en gaffel i vatten och pressa den på bollarna.
    3. Grädda i 175º tills kakorna fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4
    4.2
    1 h 30 min
    23-25
    7

    Kommentarer (1)

    UllaC 31 augusti 2008

    Hej! Tänkte lägga in ett recept som heter Russinflarn, hittade då ditt som har nästan exakt samma ingredienser. Jag undrar om du har bakat kakorna? Det står att du kan få ut ca 70 kakor, men russinflarnen blir endast 15 stycken. Skillnaden i antal är lite för stort tycker jag. Hälsningar Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben