Russinkaka med cognac

Serverar: 1 portioner

Maränger i all ära, men man tröttnar till slut och vill ha något annat att använda överblivna äggvitor till. Då skapar man ett nytt gott kaffebröd...

Ingredienser

  • 2 dl russin
  • 1 dl cognac
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4-5 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i en skål och häll cognacen över. Låt stå och dra 1 timme. Blanda runt lite då och då.
    2. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
    3. Rör rumsvarmt matfett, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölk samt mjölet blandat med bakpulver.
    4. Låt russinen rinna av ordentligt och rör ner dem i smeten.
    5. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
    6. Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla russin samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
    7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben