Potatissoppa med "Gourmet Kantarell & Cognac"

En lättlagad och mättande soppa.

Ingredienser

  • 1 finhackad lök
  • 300 g valfri benfritt kött eller rökt sinka
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ l köttbuljong
  • Ca ½ dl matlagningsgrädde
  • 5 potatisar
  • Ca 1 dl vatten
  • 1 crème fraiche Gourmet Kantarell & Cognac
  • Bladpersilja eller basilika
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar 2x2 cm. Bryn kött och lök i smöret. Slå på köttbuljongen låt sjuda i 20 minuter. Skala potatisen, skär den i grova bitar. Tillsätt potatisbitarna till soppan och sjud i ytterligare 15 minuter.
    2. Blanda vetemjöl, matlagningsgrädde,créme fraiche Gourmet Kantarell & Cognac, och vatten. Vispa tills mjölet är väl blandat. och häll över, rör medan det kokar upp, och koka ca 2 min.
    3. Strö över persilja eller basilika. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben