Lövbiffsgrönpeppargryta med cognac

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Konjaken kan utelämnas, och man behöver absolut inte använda Svart Renault som jag har gjort (jag skäms lite) vid ett flertal tillfällen, utan det går lika bra med no brand, brandy eller annan konjaksliknande dryck.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 msk hela grönpepparkorn
  • 1 msk krossade grönpepparkorn
  • 50 g smör till stekning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl crème fraiche, kokbar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk cognac
  • 1 oxbuljongtärning eller fond
  • Coloritsoja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Bryn strimlad lövbiff i smör, salta och peppra. Spädd med 1 dl vatten och vispa ur pannan. Rör ner en burk crème fraiche och grädden, tillsätt grönpepparen och buljongtärningen/fonden. Häll i konjaken och låt det puttra tills det mesta av alkoholen har kokat bort. Sätt lite färg med Coloriten. Smaka eventuellt av med lite salt Serveras med rösti kroketter och sugarsnaps eller gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben