Russinkakor

Serverar: 28-30 portioner

Tid: 15 minuter

Supergoda kakor.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, strösocker, vaniljsocker och sirap så det blir poröst. Blanda mjöl, bakpulver och russin och rör ner i smeten.
    2. Arbeta ihop degen och forma sen till små bollar typ köttbullar storlek mindre. Placera på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Ugn 175 grader mitten av ugnen 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    margitkallgren 23 juni 2010

    Jag bakade dina russinkakor idag och dom var jättegoda!Tack för receptet' Margit

    MissCookie 4 oktober 2011

    Hur länge ska kakorna gräddas?

    superdrive 29 januari 2012

    det stog ingen tid hur länge dom ska gräddas i ugnen?

    LindaPortos 26 oktober 2012

    Kakorna ska gräddas i 12-15 minuter. Ursäkta att ni har fått väntat på svar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben