Rom - russinkaka

Serverar: 16 portioner

Också en helt suveränt god kaka som är tillåten även för diabetiker.

Ingredienser

  • 2 dl russin
  • 2 msk rom eller
  • 2 msk vatten med rom-essens
  • 20 g jäst
  • 2 dl rumstempererad mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 dl Hermesetas lättströ
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 ägg
  • 50 g hackad mandel
  • Lite smör att smörja formen med
  • Instruktioner

    1. Rund form 22 cm i diameter med hål, typ sockerkaksform
    2. Blötlägg russinen i rom eller rom-essensen i 30 minuter. Smula jästen i en skål och häll i mjölk. Blanda ordentligt.
    3. Tillsätt mjöl, lättströ, rivet citronskal och ägg. Rör om till en fin och jämn smet. Blanda i russin och mandelhack.
    4. Smörj formen och häll i smeten. Täck med en duk och låt jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
    5. Sätt ugnen på 200º och grädda kakan i ca 35 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder på formen.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben