Anderssons julsenap

Serverar: 1 portioner

Hemmagjord senap till jul är ett måste... Har inte provat detta recept ännu, men det verkar mycket gott, så det blir till att göra senap till helgen...

Ingredienser

  • 2 dl bruna senapsfrö
  • 2 dl gula senapsfrön
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl söt svensk senap
  • 4 dl finkornigt strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • Instruktioner

    1. Mixa senapsfröna med knivarna i en matberedare på högsta hastighet till dess att fröna är ordentligt krossade. Detta kan ta allt mellan 10 och 15 minuter. Sänk hastigheten, häll på ljummet vatten lite i taget.
    2. Blanda i övriga ingredienserna, och höj hastigheten till max. Mixa tills att sockret har "smält" ca 5 minuter, glöm ej att skrapa kanterna så att allt mixas.
    3. Häll upp i burkar och låt stå i ca 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben