Cheddarpaj med prinskorv och julsenap

Serverar: 6 portioner

Att lyckas med det goda julbordet är inte svårt. Varför inte börja med den juligaste pajen som innehåller cheddarost, prinskorv och senap till julbordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 0.75 dl kesella, 1 %
  • Fyllning
  • 200 g prinskorv
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • Garnering
  • Rosmarin
  • Lökklyftor
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl i en matberedare. Tillsätt kesellan och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter och ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 min.
    2. Fyllning: Skär korven i slantar. Skala och skär löken i klyftor. Stek löken i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Ta upp löken på ett fat. Stek korven i stekpannan 2-3 min. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, senap, rosmarin, salt och peppar. Fördela korv, hälften av löken och ost i pajskalet. Häll på smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna något före servering. Garnera med resten av lökklyftorna och rosmarin.
    3. .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dag6 4 mars 2013

    Dett var en god paj lätt att göra. Den kommer vi att göra flera gånger Tack för reseptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben