Portionspajer med prinskorv

Något för barnen till buffébordet. Blir 6 portionspajer

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 600 g prinskorvar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Blanda ihop mjöl, salt, smör och vatten till en slät deg. Tryck ut degen i 6 portionsformar, och förgrädda dem i 10-15 minuter i ugnen.
    3. Vispa ägg och grädde i en skål. Häll i ost, salt och peppar.
    4. Skär prinskorvarna på längden och tvären. Lägg korvarna i de förgräddade formarna och häll på äggblandningen.
    5. Grädda i ca 20 minuter tills äggsmeten stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben