Cheddarpaj med päron

Serverar: 15 portioner

En ostpaj gjord på lagrad ost gör susen på kalaset. Så gott med skivat päron tillsammans med osten.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kallt
  • 1 krm salt
  • 200 g cheddarost
  • 4 ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • ½ päron
  • Flytande honung
  • Ruccola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda i ca 12 minuter.
    2. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda med osten och lite salt och peppar. Häll i pajskalet.
    3. Skiva päronhalvan tunt och lägg på pajen. Grädda ca 20 minuter tills äggstanningen stannat. Låt pajen svalna innan du skär upp den. Droppa över lite honung och dekorera gärna med lite ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 21 maj 2010

    En spröd och perfekt botten, helt i min smak. Fyllningen blir precis så fast som jag vill ha den. Mina gäster instämmer. En fempoängare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben