Ångad torsk med vispad créme fraiche med serranoskinka
Serverar: 4 portioner
På bara 6 ingredienser gör du denna snabblagade finfisk i god form. Det är den smakrika klicken som gör hela rätten!
Ingredienser
600 g torskfilé
800 g potatis
75 g serranoskinka
1 purjolök
2 dl crème fraiche
150 g sockerbönor
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 minuter. Låt svalna. Vispa créme fraichen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med ½ krm salt och 1 krm peppar.
Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 minuter. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 minuter.
Servera fisken med grönsaker, potatis och créme fraiche.