Ångad torsk med vispad créme fraiche med serranoskinka

Serverar: 4 portioner

På bara 6 ingredienser gör du denna snabblagade finfisk i god form. Det är den smakrika klicken som gör hela rätten!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 800 g potatis
  • 75 g serranoskinka
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g sockerbönor
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 minuter. Låt svalna. Vispa créme fraichen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med ½ krm salt och 1 krm peppar.
    3. Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 minuter. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 minuter.
    4. Servera fisken med grönsaker, potatis och créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben