Torsk med creme fraiche

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad fiskrätt

Ingredienser

  • 400 gram torskfilé, frusen
  • 2,5 dl / 1 burk creme fraiche, helst smaksatt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 lök
  • 1 nypa frusen dill
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Tina upp torsken så den går att skära i sär. Skär torsken i fyra små bitar och lägg den i en ugnsform. Blanda ihop matlagningsgrädden med creme fraichen i en bunke, rör om tills det inte finns några klumpar kvar. Häll sen blandningen över fisken. Skär löken i så stora eller små bitar som du själv önskar, och häll sen över den på fisken. Toppa med riven ost och tillsätt tillslut dillen. Sen in i ugnen i ca 20 minuter. Sen kan du även använda dig av tomater, paprika eller vad du själv tycker. Gott att äta till ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dahann 25 februari 2008

    Använde detta recept som inspiration då jag sällan lagar fisk. Hade gärna vetat ungstemperatur och hur länge det skall vara i ugnen.

    Bapelsin 5 oktober 2008

    senap eller fransksenap är gott att röra ner i creme fraichen

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben