De här ångkokta knytena med fläskfärs är ljuvliga till grönsakssoppan.
Ingredienser
1 msk strösocker
½ pkt torrjäst, 6 g
6 dl vetemjöl
3 msk olja
400 g fläskfärs
1 tsk fem kryddor kinesisk blandning
2 msk ostronsås
1 msk hoisinsås
2 tsk ljus soja
Instruktioner
Lägg socker och jäst i en skål och häll på 2 dl varmt vatten. Blanda väl, täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats 10-15 minuter tills blandningen börjar skumma.
Lägg mjölet i en stor skål och tillsätt jästblandningen och 2 msk olja och blanda till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda 5-10 minuter till en jämn och mjuk deg, tillsätt mjöl om det behövs. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på en varm plats 1-1½ timma.
Hetta upp resten av oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fläskfärsen och bryn den cirka 5 minuter, smula under tiden. Tillsätt fem kryddor och fräs en minut. Tillsätt såserna och woka en minut. Ta av från värmen och låt svalna.
Dela upp degen i tolv lika stora portioner. Forma portionerna till bollar. Platta ut bollarna, lägg på 1 msk fyllning och vik upp kanten. Nyp ihop degen med fingrarna. Täck över med handduk.
Lägg knytena i en ångkokningskorg med bakplåtspapper och ångkoka cirka 15 minuter, i omgångar om det behövs, tills fluffiga.