Ångkokta kinesiska knyten

Serverar: 12 portioner

De här ångkokta knytena med fläskfärs är ljuvliga till grönsakssoppan.

Ingredienser

  • 1 msk strösocker
  • ½ pkt torrjäst, 6 g
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk olja
  • 400 g fläskfärs
  • 1 tsk fem kryddor kinesisk blandning
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 tsk ljus soja
  • Instruktioner

    1. Lägg socker och jäst i en skål och häll på 2 dl varmt vatten. Blanda väl, täck över med plastfolie och låt jäsa på en varm plats 10-15 minuter tills blandningen börjar skumma.
    2. Lägg mjölet i en stor skål och tillsätt jästblandningen och 2 msk olja och blanda till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda 5-10 minuter till en jämn och mjuk deg, tillsätt mjöl om det behövs. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på en varm plats 1-1½ timma.
    3. Hetta upp resten av oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i fläskfärsen och bryn den cirka 5 minuter, smula under tiden. Tillsätt fem kryddor och fräs en minut. Tillsätt såserna och woka en minut. Ta av från värmen och låt svalna.
    4. Dela upp degen i tolv lika stora portioner. Forma portionerna till bollar. Platta ut bollarna, lägg på 1 msk fyllning och vik upp kanten. Nyp ihop degen med fingrarna. Täck över med handduk.
    5. Lägg knytena i en ångkokningskorg med bakplåtspapper och ångkoka cirka 15 minuter, i omgångar om det behövs, tills fluffiga.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben