Anitas fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

En mycket uppskattad soppa av både vuxna och barn som jag fått av en god vän. Det går väldigt bra att smaksätta ytterliggare med tex. persilja, vitlök eller citron. Servera med vitlöksbröd

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 8-10 potatisar
  • 400 g torskfilé
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    Tärna morötter,potatis och palsternackan i lagom bitar. Läggi kokande vatten tillsammans med buljongtärning och svartpeppar. Vattnet skall täcka grönsakerna. Koka 5-10 min. tills grönsakerna är knappt mjuka. Tag av kastrullen från plattan, blanda försiktigt i grädden och crème fraichen. Skär fisken i bitar och lägg i. Låt soppan sjuda tills fisken har blivit vit. Smaka av och krydda ytterliggare om så behövs. Smaklig måltid !

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben