Anjovisfyllda köttbullar med lingonchutney

Serverar: 4 portioner

Saftiga och riktigt smarriga köttbullar

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd eller stötta skorpor
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk anjovisspad
  • 2 anjovisfiléer
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • Lingonchutney
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl rårörssocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • 4 kryddnejlikor
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3 dl lingon
  • 3 tärnade röda äpplen
  • Instruktioner

    1. Köttbullar: Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 minuter. Hacka löken fint och stek mjuk i smör. Blanda samman ingredienserna till en smidig smet.
    2. Forma till köttbullar och stek gyllenbruna i smör.
    3. Lingonchutney: Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i ca 20-30 minuter tills chutney får en lite fastare konsistens. Skumma då och då. Häll chutney i glasburk och sätt på lock. Förvara svalt.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    mobi 2 september 2009

    Lingonchutneyn är helt suveränt god. Jag har ännu inte provat köttbullarna, men det blir helt klart 5 p för chutneyn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben