Anka med curry

Supermört och gott. Har även gjort den på resterna som blev över när vi hade anka, minska bara in på ingredienserna.

Ingredienser

  • 1 medelstor grillad anka
  • 7½ dl grädde
  • 1¼ dl vatten
  • 2-3 msk röd currypasta
  • 10 bergamottblad
  • 3 msk fisksås
  • 75 g frysta ärter
  • 5 små tomater i halvor
  • 4 röda eller gröna chilier, skurna i strimlor
  • 10 basilikablad
  • Instruktioner

    1. Avlägsna köttet från benen och skär det i tuggvänliga bitar.
    2. Koka upp hälften av grädden tillsammans med vattnet i en liten kastrull. Låt sjuda.
    3. I en annan kastrull kokas en tredjedel av resterande grädde upp, rör sedan ned currypastan. Låt koka ett par minuter innan bergamottblad och ankbitarna tillsätts. Rör om väl.
    4. Tillsätt den sjudande grädden och skruva upp värmen. Tillsätt fisksås, ärter, tomater och chilier. Låt sjuda tills ärterna är klara och tillsätt sedan resten av grädden och låt koka upp.
    5. Strö basilikablad över och tag av från värmen.
    6. Serveras med enkelt ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben