Ankbröst med granatäpplesås

Serverar: 4 portioner

Den klara röda färgen och smaken av granatäpple ger en ljuvlig kontrast till de möra ankbrösten.

Ingredienser

  • 2 ankbröst med skinn à 300 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 granatäpplen
  • 1 citron
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 msk konjak
  • 1 msk lavendelhonung eller flytande honung
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ankbrösten plant på arbetsbänken med skinnet uppåt. Skär ett rutmönster i skinnet med en vass kniv, utan att skära ner i köttet.
    2. Salta och peppra runtom. Hetta upp en stekpanna och lägg i ankbrösten med skinnet nedåt. Stek på medelvärme cirka tio minuter tills skinnet är gyllene och knaprigt.
    3. Vänd och stek dem på andra sidan fem-sex minuter. Slå in ankbrösten i aluminiumfolie.
    4. Halvera granatäpplena och peta ut kärnorna med hjälp av en tesked. Pressa granatäpplena för att få ut saften. Pressa citronen.
    5. Häll fettet ur stekpannan och häll kycklingbuljongen i stekpannan. Koka upp och tillsätt saften från granatäpplena och citronen samt granatäppelkärnorna och konjak.
    6. Sänk värmen och rör ner lavendelhonung. Låt sjuda svagt och krydda med salt och peppar. Smaka av med kajennpeppar.
    7. Skiva ankbrösten tunt och lägg upp på fyra varma tallrikar. Ringla över den heta såsen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben