Ankbröst säljs ofta i vakuumförpackning eller frysta i välsorterade matbutiker.
Ingredienser
2 ankbröst med fettkappan kvar (850 g)
1 tsk salt
Sås
Finrivet skal av 1 apelsin
Saft av 2 apelsiner (ca 2 dl)
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 dl torrt vitt vin
1 msk konc kalvfond
½ tsk salt
1 tsk Maizenaredning
Stekspadet från ankan
1 msk smör
Vinbräserad lök
3-4 rödlökar (ca ½ kilo)
2 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
½ msk fänkålsfrö
½ tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Mos
800 g mjölig potatis
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
Hej! Både jag och maken formligen älskar ankbröst, jag har inte hittat något bra recept ännu på apelsinsås - detta bara måste jag pröva! Tack!! Trevlig helg, önskar Anita i Västerås
För första gången i mitt liv så har jag lagat ankbröst och jag valde detta recept. Det blev supergott!!! Tusen tack!
Mycket gott. Hade bara gul lök, men det blev gott ändå. Grädde i moset smakade väldigt lyxigt.
Använde mig av detta recept. Men hade andbröst. Blev en jättegod sås. Men lökröran va sådär, den kan jag utesluta.Kommer jag att göra igen.Betyget blir en 4.
Supergott! Uteslöt den vinbräserade löken. Såsen otroligt härlig. Vi var två personer - gjorde såsen enligt receptet. Inget blev kvar.