Såsen är det enda lite svåra i denna rätt, det är viktigt att passa sockret så att det inte bräns.
Ingredienser
1 ankbröst (ca 600-700 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Grapefruktsås
1 blodgrapefrukt
½ dl ljust muskovadosocker
2 msk rödvinsvinäger
3 dl vatten
1½ msk kycklingfond
½ tsk hel svartpeppar
2 tsk arrowrot eller maizena majsstärkelse
1 krm salt
Potatis- och selleripuré
600 g mjölig potatis t ex King Edward
200 g rotselleri
2 msk smör
2-2½ dl matlagningsgrädde
1 krm nymald vitpeppar
1½ tsk salt
Tillbehör
300 g haricots verts
300 g shiitakesvamp
1 + 1 msk olivolja
2 msk hackad gräslök
1 + 1 tsk smör
2 stora vitlöksklyftor
½ + 1 tsk salt
1 + 1 krm nymald svartpeppar