Ann-Britts glass

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

Jättegod glass utan maskin

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Vispa grädden för sig. Blanda alltsammans försiktigt.
    2. Häll upp den i en bakform 1½ l t ex. Plasta över. Ställ in den i frysen ca 4 timmar.
    3. Ta ut den en stund före serveringen. Garnera med frukt eller bär och gärna med rån till. OBS skall ej omröras under frysningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    monicadanell 29 november 2011

    mycket god glass lätt att göra 5 poäng monica

    poissons 30 juni 2012

    Jättegod glass och lätt att göra. Jag som älskar choklad, blandade i kakao och det blev en chokladglass som alla gillar. 5 poäng från mig.

    kekke46 2 juli 2012

    Vilken otrolig god glass och lätt att göra. Tack för ett toppen recept. Blir en 5 från oss här.

    kekke46 2 juli 2012

    Otrolig god glass och enkel att göra. Kommer att göra den flera gånger. En fempoängare från gubben och mej.

    liab 5 augusti 2012

    Enkelt och gott! Jag blandade i någon deciliter hallonsylt i en sats och det blev också jättegott!

    flabban 28 juli 2015

    Mycket god glass och enkel att göra. Kommer att smaksätta den med choklad och pekannötter nästa gång jag gör den. Värd 6 poäng av 5 möjliga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben