Anna Ulmstedt Cedergrens klassiska saffranspannkaka

Tid: 30 minuter

Verkar gott! Receptet från TV-programmet Go´kväll.

Ingredienser

  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 3 dl grädde
  • 1 hg mandel
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk honung
  • 2 paket saffran
  • 2 bittermandlar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kardemumma
  • Kanel, lite
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka in risgrynen i vatten med salt. När det kokat in så häller du i mjölken. Hacka nötter och bittermandel och häll i. Lägg i 2 msk smör, honung, socker, kanel och kardemumma.
    2. En kvart efter att du hällt i mjölken så häller du i grädden och drar av kastrullen. Häll sedan i tre vispade ägg.
    3. Häll ner i formar och grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min
    4. TIPS! Servera detta med vispad grädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben