Saffranspannkaka recept från gotlänning

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Har hittat många recept på saffranspannkaka här inne, men vart eviga ett innehåller saker som inte ska vara med, tex russin och kanel och grejer. Så här har ni RIKTIG Saffranspannkaka, direkt från en gotlänning! Snabb att göra på färdig gröt, men om man vill kan man göra gröten från grunden, men ha då inte i kanel eller något!

Ingredienser

  • 1 l risgrynsgröt
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • ½ g saffran (1 paket)
  • 3 ägg
  • 1 dl sötmandel
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint. Stöt saffran i en mortel tillsammans med strösockret. Blanda i saffransockret, mandeln, grädden, äggen och vaniljsockret i gröten. Smöra en ugnssäker form, ca 30x20 cm och lägg i smeten. Grädda i mitten på ugnen i 30-45 min
    2. Servera med en klick vispad (gärna sötad) grädde och salmbärssylt. Men kan du inte hitta någon sådan går Drottningsylt utlandad med jordgubbssylt bra med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben