Saffranspannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Saffranspannkaka kan ses som Gotlands nationalefterrätt & dessert.

Ingredienser

  • 3 hg grötris
  • 4,5 dl vatten
  • 9 dl mjölk
  • Koka gröt och låt kallna, blanda med följande smet
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk mjöl
  • 1 doft kardemumma
  • 1 pkt saffran
  • 1 msk riven mandel
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Grädda i smord form tills den får vacker färg. Servera med salmbärssylt och vispad grädde.
    2. Salmbär är ett gutniskt namn på Åkerhallon eller Björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben