Saffranspannkaka

Serverar: 10 portioner

En julig och supersmaskig efterrätt, som variation till gröten eller bara för att man älskar saffran!

Ingredienser

  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mellanmjölk
  • 0.75 dl honung
  • 1 pkt saffran
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl jordgubbssylt
  • salt
  • Instruktioner

    1. Koka risgrynen i vattnet under lock på svag värme i 10 minuter. Rör ner mjölken och låt gröten koka tills grynen är mjuka, ca 20-30 minuter.
    2. Tillsätt salt, honung, saffran, kanel, kardemumma och ägg.
    3. Häll upp gröten i en smord ugnsfast form. Grädda i 200 grader i 30 minuter.
    4. Servera pannkakan något avsvalnad med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben