Saffranspannkaka

Serverar: 6 portioner

Äkta Gotländsk Saffranspannkaka! Mums!

Ingredienser

  • ¾ dl grötris
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 pkt saffran
  • 3 msk honung
  • 50 gr riven skållad mandel
  • 3 msk russin
  • 1 krm kardemumma
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris, smör och salt. Sjud gröten försiktigt under lock i ca 40 minuter eller tills riset känns mjukt. Rör om med jämna mellanrum så att gröten inte bränns vid. Låt gröten kallna. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smula eller stöt saffran i en mortel. Tillsätt saffran, russin, mandel, honung och kardemumma i gröten samt ett ägg i taget. Blanda alla ingredienser väl. Smörj en form med smör och bred ut smeten ett par cm tjockt. Baka pannkakan i ca 30 minuter i 200 grader och till den får en gyllenbrun läcker färg. Låt pannkakan svalna, servera med salmbärssylt eller björnbärssylt och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    irko 20 december 2009

    Själv hoppar jag över honung, russin och kardemumma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben