Gotländsk saffranspannkaka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Måste ni smaka

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 paket saffran
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk stösocker
  • 1 nypa salt
  • 3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen. Stöt saffran i en mortel och lös det lite av mjölken. Blanda ner mjöl mjölk och saffran i smeten, tillsätt socker och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i smeten. Häll smeten i en smord ungssäker form. Grädda pannkakan i ugnen ca 15 minuter. Låt pannkakan svalna lite i formen innan den serveras. Serveras med sylt lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben