Gotländsk ommarsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En utflyktsdag till Fårö i somras, och vi slängde ihop denna pastasallad som numera vi stolt skrivit ner, för att kunna njuta av den igen och igen. Helt underbar som festmat, kvällsmat eller till någon utflykt.

Ingredienser

  • 3 dl kokt pasta i valfri sort (ex. Farfalle eller Fusilli)
  • 200 g gravad lax
  • 1 äpple
  • 1/3 bit gurka
  • 1 liten gul paprika
  • ½ rödlök (eller efter eget tycke)
  • 1 dl tärnad fetaost
  • Färsk dill
  • 1 Avokado
  • Olivolja med citronsmak eller citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • 4 kokta ägg
  • Crème fraiche (3 msk/portion ungefär)
  • Instruktioner

    1. Koka pasta och ägg, och hacka/skär ingredienserna i små bitar. Blanda i pastan och rör om.
    2. Klipp sedan i färsk dill, ganska mycket så att det sprider sig i hela salladen och ringla över olivoljan.
    3. Smaka av med salt och peppar och servera pastasalladen med ägg och crème fraiche.
    4. Det blir liksom fest av det hela!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben