Gotländsk lammgryta

Serverar: 4 portioner

Man kan ta fläskkött om man hellre vill det

Ingredienser

  • 7 hg benfritt lammkött av lårsteken
  • 8 små lökar, skalade
  • 2 purjolökar, skurna i bitar
  • 100 g rotselleri i tärningar
  • 50 g margarin
  • 1½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 5 kvistar persilja
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 4 små morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk mjöl
  • Till garnering
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Smält 1 msk margarin i en stekgryta och låt det bli svagt brynt. Lägg i lökarna, purjon och selleritärningarna och bryn på svag värme c:a 10 minuter. Rör om då och då. Putsa köttet om så behövs och skär det i 2 cm stora kuber. Bryn margarin i en stekpanna. Lägg i köttet i omgångar och bryn det på alla sidor. Salta och peppra. Flytta över köttet till grytan. Tillsätt persiljekvistarna, lagerblad, pepparkorn. Vin, vatten samt morötter och sockerärtor. Låt grytan koka på svag värme i 30 minuter. Blanda vetemjöl med ett par msk vatten och häll i redningen under omröring. Låt grytan koka i 5 minuter till. Smaka av. Strö persiljan över och servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben