Keltisk lammgryta

Serverar: 4 portioner

Vilka underbara dofter som kommer från köket. Jag älskar lamm.

Ingredienser

  • 600-800 g Scan lammstek eller grytbitar av lamm
  • 1 liter kalvfond eller köttbuljong
  • 700 g morötter
  • 450 g mjölig potatis t ex King Edward
  • 450 g fast potatis t ex Bintje
  • 1 stor gul lök
  • 6 - 8 kvistar timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk persilja
  • Ev.2-3 msk gräslök
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning kalvfonden enl anvisning på förpackningen. Skär lammköttet i tärningar ca 3 - 4 cm. Koka upp buljongen och lägg i köttet. Koka upp igen och sänk sedan värmen och låt puttra under lock i 30 min. Skala morötterna och potatisen. Skär morötterna i lite mindre bitar än köttet och potatisen i lika stora bitar som köttet. Löken skivas i centimetertjocka skivor. Lägg i morötter, lök och potatis i grytan. Låt grytan puttra i 10 min. Lägg i timjan och låt puttra ytterligare 15 - 20 min.
    2. Köttet ska vara mört. Såsen skall ha tjocknat något av potatisen. Smaka av med salt och peppar. Finhacka gräslök och persilja och strö rikligt över grytan innan serveringen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben