Vårlig lammgryta

Serverar: 4 portioner

För alla oss som tycker om lamm. Här får lammet sällskap av sparris, salladslök och squash.

Ingredienser

  • 600 g benfri lammstek
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 2 krm kardemumma
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk äppelgelé
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 liten squash
  • 8 sparrisstjälkar
  • 4 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.
    2. Bryn köttet gyllene runt om i lite smör. Lägg över det i grytan.
    3. Krydda med salt, peppar, kanel, kardemumma, paprikapulver, balsamvinäger och gelé. Rör om. Späd med vatten och kalvfond. Låt allt småkoka under lock ca 30-40 minuter.
    4. Blanda mjölet med grädden och rör ner det i grytan. Låt allt koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av.
    5. Skiva squashen och skär skivorna i fjärdedelar. Ansa sparrisen och skär bort det nedersta. Dela sparrisstjälkarna i ca 3 bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar.
    6. Fräs sparrisen några minuter i lite matfett. Tillsätt squash och salladslök och låt alt fräsa i ytterligare några minuter.
    7. Vänd ner squash, sparris och salladslök i grytan. Bjud gärna kokt ris eller couscous och en grönsallad till.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Sehvrin 27 juli 2011

    Mycket god lammgryta. Hade ingen äppelgelé så jag använde äppelmos istället, det funkade väldigt bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben