Annas enkla chokladkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Överraska någon med denna lättbakade och goda chokladkaka. Servera den gärna ljummen, nästan direkt från ugnen, då är den som godast.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2-2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 4 msk kaffegrädde
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering
  • Florsocker
  • Apelsinskivor eller jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull och vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandningen, grädde, ägg och rivet apelsinskal i mjölblandningen.
    2. Häll smeten i en rund, smord bakform, 1 1/2 l. Grädda kakan i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den.
    3. Pudra litet florsocker över kakan och garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar. Servera kakan.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    lindepi 10 maj 2010

    Hur många grader ska ugnen vara på?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben