Annas festlax med chèvre

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod laxrätt där krämig chèvre möter salt tapenade.

Ingredienser

  • 4 portionslaxfiléer
  • 4 matskedar svart olivtapenade
  • 150 gram chèvreost
  • 3 deciliter matlagningsgrädde
  • 1 liten bit parmesanost
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de fyra laxbitarna i en ugnsfast form. Lägg olivtapenaden och chèvreosten i en skål och mosa ihop med en gaffel. Smaka av röran med peppar och ev. salt. Fördela blandningen på de fyra laxbitarna. Häll matlagningsgrädden runt om laxbitarna. Avsluta med att riva lite parmesanost över varje laxbit.
    2. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter eller tills laxen är färdig och osten fått gyllenbrun färg.
    3. Servera med ris eller potatis och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben