Annas friska dip-dressing

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Helstekt kyckling och rostade grönsaker i ugnen - då kom dottern och improviserade ihop en härlig kall dressing som innehåller ingredienser som motar förkylning i dörren. Härligt god, både söt och stark frisk smak. Dippa grönsaker i resten om det blir nåt kvar.

Ingredienser

  • 5 dl lättyoghurt naturell
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm Herbamare örtkrydda
  • ½ krm salt
  • 2 tsk färsk mynta, kan uteslutas
  • Instruktioner

    Sila yoghurten genom ett kaffefilter och låt den självrinna i 1 timme. Ta vara på yoghurten som stannat kvar i filtret, häll i en skål. Skala och riv ingefäran. Pressa vitlöken. Häll i skålen. Tillsätt honungen, örtkryddan, saltet (och ev. myntan). Rör om och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben